1. LEFKE KENT SEMPOZYUMU

Lefke Belediyesi olarak; Lefke ilçesinin çok yönlü gelişimini yönetim bilimi çerçevesinde doğru yöntemlerle, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kentleşme temelinde gerçekleşmesini sağlamak ve ilgili bilimlerin disipliner bakış açısı ile çözüm önerileri getirmek amacıyla aşağıda verilen ana başlıklar çerçevesinde “1. LEFKE KENT SEMPOZYUMU” düzenliyoruz.

davetiye

İLETİŞİM:

• TEMA :

Bu sempozyumda, tarih boyunca Kıbrıs’ın önemli bölgelerinden biri olan Lefke merkez başta olmak üzere Lefke İlçesi’nin tüm iktisadi, sosyal, kültürel, eğitim ve beşeri  meselelerinin ulusal düzeyde ve ilgili bilimlerin temelinde  tartışılması planlanmaktadır.

Lefke bölgesinin sahip olduğu genel potansiyel çerçevesinde yapılacak ihtiyaç analiziyle bölgesel ihtiyaçlar yeniden tanıplanıp, bu doğrultuda hedefler yeniden belirlenip, mevcut güçlü yönlerin korunup sürdürülebilirliğinin sağlanması, zayıf yönlerin ise güçlendirilmesi noktasında hem bilim dünyasından akademisyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının, hem de yerel yönetimlerin öneri tartışılacak, değerlendirilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

• AMAÇ :

Sempozyumun ana amacı Lefke’de yerel ve merkezi yöneticilerin, akademisyen ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla kent ekonomisinin çevre ve doğaya uyumlu gelişimine dönük politikalar üretilmesine yönelik kapsamlı bir çalıştay yapılmasıdır.

Kent ekonomisini belirleyen dinamiklerin rekabet, büyüme ve kalkınma açılarından ele alınması ve bu bağlamda kent ekonomisinin yerel, bölgesel, ulusal ve küresel düzeydeki ilişkilerinin incelenmesi de ayrıca planlanmaktadır.

Özellikler kentin şu ana kadar gelişim dinamikleri olarak kabul gören eğitim, turizm ve tarımın yanı sıra; ticaret, küçük ve orta ölçekli sanayi, tarih, doğa, kültür, deniz gibi diğer dinamiklerin ön plana alınıp, dünya genelindeki başarılı uygulamalar incelenerek bir kent politikasının ve stratejisinin oluşturulması amaçlanmaktadır.

• KATILIM :
  • Sempozyum, üniversiteler, devlet kurumları, STÖ ve konu ile ilgilenen tüm katılımcılara açıktır.,

Sempozyum Konu Başlıkları :

• KENT KİMLİĞİ :

• Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması
  • Tarihsel Çok Katmanlık
  • Tarihsel Sürteçte Lefke Kenti

Sempozyuma bildiri özeti gönderiminin son tarihi 22/Ekim/2018’dir. Kurumunuz/üniversiteniz bünyesinde ilgili tüm katılımcıların bildiri ile katılması konusunda yardım ve desteklerinizi bekler, saygılar sunarım.

AZİZ KAYA

LEFKE BELEDİYE BAŞKANI

SEMPOZYUM BASIN AÇIKLAMASI

“MAVİ VE YEŞİLİN KARIŞTIĞI, SUYUN ÇOŞTUĞU, MEDENİYETLERİN BULUŞTUĞU, TARİHİ KENT LEFKE” teması ile yapılacak, Lefke İlçesi’nin tüm iktisadi, sosyal, kültürel, eğitim ve beşeri meselelerinin ulusal düzeyde ve ilgili bilimlerin temelinde tartışılması planlanan, özellikle kentin şu ana kadar gelişim dinamikleri olarak kabul gören eğitim, turizm ve tarımın yanı sıra; ticaret, küçük ve orta ölçekli sanayi, tarih, doğa, kültür, deniz gibi diğer dinamiklerin ön plana alınıp, dünya genelindeki başarılı uygulamalar incelenerek Lefke Kent Politikasının ve Stratejisinin oluşturulması amaçlanan ve 12-14 Aralık 2018’de gerçekleştirilecek olan 1. Lefke Kent Sempozyumu hazırlıkları hızla devam etmektedir.

Lefke ilçesinin çok yönlü gelişimini yönetim bilimi çerçevesinde doğru yöntemlerle, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kentleşme temelinde gerçekleşmesini sağlamak ve ilgili bilimlerin disipliner bakış açısı ile sorunlara çözüm önerileri getirmek amacıyla yapılacak bu sempozyum, ayrıca Şehir Planlama Dairesi ve Lefke Belediyesinin’nin yürüttükleri “Lefke İmar Planı” çalışmalarına da bilimsel bir bakış açısı sunması beklenmektedir.

Bu bağlamda sempozyum takvimine uygun olarak çalışmaların yürümesi için Organizasyon Komitesi, Bilim Kurulu ve Sempozyum Sekreterliği oluşturulmuştur. İlgili kurul ve komiteler görevlerini yerine getirmektedirler. Büyük ilgi duyulan sempozyuma Özet bildiriler gönderilme işlemi son aşamasına gelmiş ve gönderilen bildiriler Bilim Kurulu’nun değerlendirmesine sunulmuştur.

Sempozyum ile ilgili çalışmalar titizlikle devam etmekte , belirlenen takvim aksatılmadan uygulanmaktadır.

1. Lefke Kent Sempozyumu’nda çalışma yapan komite ve kurullarda görev alan isimler aşağıdaki gibidir;

SIRA

Yrd. Doç. Dr. İlksoy Aslım

20.

Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel