LEFKE BELEDİYESİ-ESKİŞEHİR ODUN PAZARI BELEDİYESİ KARDEŞ BELEDİYE OLDU

Lefke Belediyesi ve Odunpazarı-Eskişehir Belediyeleri arasında “Kardeş Belediye Protokolü” imzalandı.

Mayıs 2019 yılında başlanan Odunpazarı-Eskişehir Belediyesi ile Lefke Belediyesi'nin “Kardeş Belediye” olma çalışmaları tamamlandı ve 09 Aralık 2021 tarihinde protokol imzalandı. Ayni Pencereden bakan ve farklı kentlerde yaşanıyor olsada ortak paydaları olan iki belediye arasında imzalanan protokol ile özellikle çocuklar ve genç girişimcilere yönelik farklı projelerin gerçekleşmesi ile ilgili iş birliklerinin sağlanması hedeflenmektedir.
Lefke Belediye Başkanı Sn. Aziz Kaya ve beraberindeki heyet Odunpazarına yapmış oldukları ziyarette Odunpazarı Belediyesi başkanı Av. Kazım Kurt ile temaslarda bulunarak belediye bünyesinde bulunan kültür sanat atölyeleri hakkında bilgi almışlar ve atölye ziyaretlerinde bulunmuşlardır. Yapılan teknik gezilerin sonrasında benzer atölye çalışmlarının Lefke Belediyesi bünyesinde de uygulanabilmesi için girişimlerde bulunulması ve zanaatkarlar yetiştirilmesi ile ilgili farklı değişim programlarının uygulanması konusunda mutabık kalınması ile birlikte Kardeş Belediyecilik konusunda ilk adımlar atılmış oldu.

Okunma 1105 defa